[Tour] Menchov: "Ik kan Tour winnen"

Peterselieman

Denis Menchov heeft er alle vertrouwen in dat hij dit jaar de Tour de France kan winnen. De Rus van Rabobank zegt op de eerste rustdag in goede vorm te steken en samen met medekopman Robert Gesink een goed duo te vormen.

"Het niveau van de klimmers is hoog en ik ben blij dat ik heb laten zien dat ik dat niveau aankan," zei Gesink die vandaag een kleine trainingsrit maakte. "Ik wil altijd iets doen, maar ik realiseer me ook dat rust zeker zo belangrijk is."

Teamgenoot Menchov zegt in vorm te zijn. "Ik verwachtte dat ik goed zou zijn in de Tour, maar het blijft altijd afwachten. We hebben in die eerste twee bergritten goede zaken gedaan. We komen binnen in de groep met Alberto Contador en Cadel Evans. Dat geeft een gerust gevoel."

Gesink en Menchov reden tot nu toe weinig samen maar gisteren vonden ze elkaar in de klim naar Morzine-Avoriaz. "Ik denk dat we elkaar als renner goed begrijpen. Maar je moet eerst allebei goed zijn om te gaan denken hoe je elkaar kunt helpen. Daarover hebben we gisteren na de rit op weg naar het hotel nog wel gesproken," zei Gesink die veel van zijn teamgenoot kan leren.

Menchov ziet acht tot tien renners, waaronder Gesink en hijzelf, die deze editie van de Tour kunnen winnen. "Maar vergis je niet, het zwaarste moet nog komen. Niet vanwege de Tourmalet of andere cols, wel omdat de derde week nog komt. Ik ben goed, maar moet dat niveau wel vast houden. Elk jaar probeer ik me beter voor te bereiden. Vroeger wilde ik te veel. Alles draait om ervaring. Ik weet wat ik doe. Het is de kunst niet een paar weken voor de Tour goed te zijn, maar hier in de juiste vorm te zijn. Ik kan de Tour winnen."

Gesink is ook in vorm, maar hij twijfelt of hij het wel de hele ronde vol kan houden. "De derde week is het belangrijkst. Of ik dan nog goed kan zijn, is voor mij een vraag."