Sparta test drie buitenlanders

Michel (methodmich)

Sparta Rotterdam blijft spelers testen. Vandaag meldden zich drie buitenlandse spelers op het Kasteel. Zij hopen trainer Jan Everse tijdens een stage te overtuigen van hun kwaliteiten. Of dat lukt is de vraag, want Everse testte weer twee spelers af. Mohamed Madmar kreeg wel een aanbieding.

Voor rechtsback Salif Diao-Jiminez van Austin Aztecs viel het doek. Ook middenvelder Levi Schwiebbe, afkomstig van ADO Den Haag, kan een contract vergeten. Hij gaat nu vermoedelijk naar zaterdaghoofdklasser Scheveningen. In een eerder stadium wees Everse al enkele testers de deur. Middenvelder Mohamed Madmar van AZ heeft wel een aanbieding ontvangen. Hij kan een jeugdcontract tekenen in Rotterdam. Over René van Dieren, Iwan Redan en Edwin van Bueren moet nog een beslissing worden genomen.

Daarnaast gaat een drietal buitenlanders proberen een contract te verdienen. De negentienjarige Dino Avdic, die zowel de Zweedse als Bosnische nationaliteit bezit, komt van het Deense HB Køge. De spits scoorde zeven keer in twaalf interlands voor Jong Bosnië. De 21-jarige Cihan Kaptan is een verdediger van Borussia Dortmund, die een Turks en Duits paspoort heeft. Kaptan is een Duits jeugdinternational. Tot slot komt de 22-jarige Nadjim Haroun van Germinal Beerschot uit België. De middenvelder is een Belg, wiens vader uit Tsjaad komt. Zijn broer Faris is een Belgisch international.