Holla mist wegens nieuwe operatie start competitie

Olga Kroeders

Danny Holla zal de start van de competitie van FC Groningen zeker missen. Hij moet een nieuwe operatie ondergaan. De middenvelder brak in maart zijn kuitbeen, waarna de breuk met een plaat en schroeven moest herstellen. Aanvankelijk zouden die  in de winterstop pas worden verwijderd, maar dat gebeurt nu over twee weken.

"Ik heb het gevoel dat het plaatje er ietwat uitsteekt en ik voel me daar niet lekker bij. Ik voel me niet vrij. Nu duidelijk is dat ik de competitiestart toch ga missen, wil ik het materiaal er liever al eerder uit hebben. Er zit tenslotte toch iets in je been, dat er niet in hoort te zitten", zegt Holla op de clubsite.

"Ik had gehoopt de competitiestart te redden, maar ik heb me er bij neergelegd dat dit niet haalbaar is. Voordeel is nu dat ik in de winterstop niet meer onder het mes hoef, zoals de planning was. Tot aan de operatie ga ik conditioneel aan de slag en zorgen dat mijn spiermassa weer sterk genoeg is. Na de ingreep moet ik één week volledige rust houden om de wond goed te laten genezen en dan kan ik daarna echt helemaal fit worden."