De la Rosa: "Ik ben een erg gelukkig man"

Jeffrey

Coureur Pedro de la Rosa had een glimlach van oor tot oor na de kwalificatie in Engeland. De Spaanse rijder van Sauber kent tot op heden geen goed seizoen, maar bracht daar door middel van een negende startplek verandering in. Teamgenoot Kobayashi kende een moeilijkere dag en eindige pas als twaalfde, maar heeft tegelijkertijd een goed gevoel over morgen.

"Ik ben vandaag een erg gelukkige man, aangezien ik mijn beste startpositie van het jaar heb weten te behalen. We hadden al verwacht dat we hier goed zouden presteren, en dat is ook uitgekomen", aldus De la Rosa. "De nieuwe onderdelen die we al mee hadden genomen naar Valencia werken hier ook goed, net als wat kleine updates die we voor Silverstone hadden meegenomen."

"De auto is zeker beter geworden, maar het was erg moeilijk om een goede ronde te rijden. De ene bocht ging het goed, een bocht later ging het verkeerd. Ik had gewoon een sterk wisselend gripniveau", zei Kobayashi. "In de race zal het een ander verhaal zijn en met een twaalfde startplek heb ik zeker een goede kans op punten."