Wegpiraat na wilde achtervolging in België gepakt

Redactie

Een 27-jarige wegpiraat is zaterdag na een wilde achtervolging op de A16 uiteindelijk in het Belgische Sint Job in 't Goor klemgereden en aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs. De man staat bij de politie bekend om misdrijven die met drugs te maken hebben. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De politie voerde zaterdagochtend een snelheidscontrole op de A16 bij Hendrik-Ido-Ambacht uit. Rond 11.15 uur passeerde een auto met een snelheid van 148 kilometer per uur, terwijl 100 is toegestaan. Toen een motoragent de bestuurder een volgteken liet zien, gaf de automobilist gas en ging er met hoge snelheid over de vluchtstrook vandoor. De politie zette de achtervolging in.

De man passeerde soms met snelheden van 190 kilometer per uur op de A16 rakelings vrachtwagens en auto's met caravan. Ook racete hij langs een pompeiland van een tankstation bij Moerdijk. Een voetganger moest wegspringen voor de aanstormende auto. Bij de Belgische grens hielpen twee motorrijders van de marechaussee het KLPD. In het centrum van Sint Job in 't Goor reden zij de man klem.

De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij wordt zondag in België voorgeleid. De officier van justitie in Nederland heeft om uitlevering gevraagd.