Van Bronckhorst wenst vriend Puyol via sms succes

Jeffrey

De finale tussen Nederland en Spanje op het WK levert diverse anekdotes op. Zo is Giovanni van Bronckhorst, aanvoerder van Oranje, bevriend met Spanjaard Carles Puyol. De captain wenste zijn collega succes via een sms'je.

"Ik sms al het hele toernooi met hem. Hij is een vriend van me. We sliepen vaak samen op een kamer toen we met Barcelona op stap waren", geeft Van Bronckhorst te kennen in gesprek met het ANP.

"Puyol is op het veld een woeste strijder. Maar eigenlijk is hij een heel rustige jongen. Net als Iniesta eigenlijk. Xavi is meer een gangmaker. Ik vind het alledrie aardige jongens en heb nog altijd contact met ze. Het is mooi dat we zondag samen op het veld staan. Maar het enige dat telt, is natuurlijk een overwinning voor Nederland", weet Gio.

De aanwezigheid van het drietal is leuk, maar Van Bronckhorst ziet het liefst Nelson Mandela in het Soccer City Stadium. "Dat zou heel speciaal voor mij zijn. Ik heb hem al twee keer mogen ontmoeten. Dat was heel bijzonder. Maar het zou natuurlijk heel mooi zijn als ik met hem in de buurt de beker in ontvangst mag nemen", droomt de hoofdpersoon.