Keisse blijft vechten tegen schorsing

ChiefBigFoot

Iljo Keisse werd gisteren alsnog geschorst door het CAS, hoewel hij eerder door de Belgische wielerbond vrij werd gesproken. Keisse was verrast toen het CAS zijn vrijspraak terugdraaide, maar hield nog wel rekening met een schorsing. De renner van Quick-Step gaat nu opnieuw zijn schorsing aanvechten.

Keisse zag de bui al hangen tijdens de zitting van het CAS van dinsdag. "Toen ik me bij het CAS moest verdedigen, miste ik elke vorm van respect. Daarom was ik wel op mijn hoede. Anderzijds stelde mijn vrijspraak me gerust. Er is geen rekening gehouden met de argumentatie van mijn advocaten. Vooral hoe het CAS mijn zaak behandelde, treft me. Waar in België tien maanden aan werd gewerkt, werd daar in een uurtje beklonken. Sommige stukken van mijn dossier werden zelfs niet vertaald. Ik ben echt geschokt dat zoiets kan", zegt Keisse in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Ondanks deze tegenslag geeft de 27-jarige Gentenaar niet op. "Dit is een opdoffer van formaat, maar ik heb de voorbije twee jaar al zoveel meegemaakt dat ik een olifantenhuid gekweekt heb. Dit kan er ook nog wel bij. Al kan ik me onmogelijk neerleggen bij een straf die ik niet verdien. Ik sta recht in mijn schoenen en zal dan ook alle juridische mogelijkheden uitputten. Om te beginnen met het kort geding vandaag, waar we opnieuw opschorting van straf zullen vragen. Lukt dat niet, dan gaan we in beroep in Zwitserland."