Willem II verrast met aantrekken Levchenko

Jeffrey

Willem II heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de 32-jarige Oekraïense middenvelder Evgeniy Levchenko. De speler komt transfervrij naar Tilburg, zo meldt de club in een persbericht.

Levchenko speelde in het verleden al veertien seizoenen in Nederland. Hij verkaste in 1996 van CSKA Moskou naar Vitesse om vervolgens via Helmond Sport en sc Cambuur Leeuwarden weer bij Vitesse te belanden. Sparta Rotterdam mocht ook nog even van zijn diensten genieten, alvorens Levchenko bij FC Groningen uitgroeide tot een steunpilaar.

Bij de noorderlingen speelde Levchenko liefst negentig Eredivisieduels, maar zijn contract bij de Trots van het Noorden werd afgelopen zomer niet verlengd. Vandaar dat Levchenko elders onderdak moest zoeken. Dat vond hij in de Russische hoogste competitie bij FK Saturn uit Moskou. Na één seizoen Rusland, keert Levchenko weer terug in Nederland.

Willem II is erg blij met haar aanwinst. Trainer Gert Heerkes: "Evgeniy is echt een aanwinst voor ons. De ervaring die hij meeneemt is van groot belang. Hij is een allround-speler en heeft een uitstekend tactisch inzicht. Zijn kracht is dat hij balans brengt in een elftal. Daarnaast is hij in staat om op een open en prettige manier leiding te geven binnen een team. Wij zijn heel blij met hem erbij."