Massa: "Komende drie races erg belangrijk"

Jeffrey

Aankomende maand gaat een belangrijke maand voor Ferrari worden, zo heeft coureur Felipe Massa laten weten. Het team uit Maranello gaat de komende drie races namelijk fors wat verbeteren aan de auto, iets wat ervoor moet zorgen dat de Italianen zich weer kunnen mengen in de strijd om de wereldtitel.

"Ik hoop dat we deze maand een goede stap vooruit kunnen zetten, met behulp van de nieuwe onderdelen die we meenemen naar Engeland", schreef de Braziliaan in een blog. "In de afgelopen twee races hebben we ook goede progressie geboekt met de F10, maar wisten we om verschillende redenen geen goede resultaten te behalen in de races. Op Silverstone krijgen we hopelijk wel een goed beeld van de vooruitgang die we de afgelopen tijd hebben geboekt. Silverstone lijkt bovendien wel een beetje op Istanbul Park, waar we dit jaar niet erg competitief waren. Als de F10 het komend weekend dus wel goed doet op Silverstone, dan zijn we op de goede weg."

"We kunnen het dan echter nog niet rustiger aan gaan doen. We kijken namelijk tegen een kleine achterstand aan in het kampioenschap", weet Massa, die zelf achtste staat in het klassement. "Ook naar Duitsland en Hongarije nemen we nieuwe onderdelen mee, waardoor we de concurrentie voorbij zouden moeten kunnen gaan."