Ferrari wil een overwinning voor de zomervakantie

Jeffrey

Ferrari-teambaas Stefano Domenicali is van mening dat het cruciaal is dat de Scuderia voor het begin van de zomervakantie nog een overwinning op kan schrijven. In augustus begint de pauze en daarvoor zijn er nog drie races te verrijden: Groot-Brittanië, Duitsland en Hongarije. Minimaal een van de races moet volgens de Italiaan dus gewonnen worden om kanshebber voor de titel te blijven.

"Het is absoluut heel belangrijk", aldus Domenicali. "Het is van cruciaal belang voor onze titelaspiraties en onze motivatie. Ik denk dat ons team een goed resultaat heeft verdiend."

Komende race zal Ferrari aan de start verschijnen met een relatief kleine update. "Het gaat om de snelheid van je ontwikkeling", meent de Italiaan. "In Valencia boekten we aardig wat vooruitgang en hier zal onze progressie wat minder fors zijn. We hebben voornamelijk verbeteringen voor de voor- en achtervleugel meegenomen. Vervolgens komen we in zowel Duitsland als Hongarije met een nieuw pakket."

De baas van Ferrari wil er op Silverstone het beste van maken, maar is zich tegelijkertijd ervan bewust dat de Italiaanse renstal traditiegetrouw niet goed voor de dag komt in Engeland.

"De laatste twee races kregen we niet het resultaat waar we recht op hadden. De potentie is aanwezig, maar de resultaten zijn nog niet binnen. We weten dat we normaliter in Silverstone niet heel sterk zijn. Dat neemt niet weg dat we er alles aan gaan doen om te zien wat voor resultaat er hier mogelijk is."