Suárez: "Moeilijk voor Ajax om mij te behouden"

Jeffrey

Op het WK in Zuid-Afrika groeide ajacied Luis Suárez uit tot een van de smaakmakers van zijn land Uruguay. Mede hierdoor houdt de aanvaller alvast rekening met een vertrek uit Amsterdam.

"Ik wil eerst vakantie vieren na het WK en dan kijken wat er allemaal op me afkomt. Ajax weet dat het moeilijk wordt om me te behouden. Na een goed WK ben je vrijwel zeker weg, al weet je het nooit", laat Suárez optekenen in De Volkskrant. De Ajacied is trots op de prestaties van zijn land. "Niemand wist iets van Uruguay en nu heeft iedereen kunnen zien wat wij waard zijn. Dat is knap voor een land met slechts een paar spelers die je tot de echte top kunt rekenen."

Afgelopen dinsdag zag Suárez zijn Uruguay vanaf de bank verliezen tegen Oranje. "Nederland heeft een geweldige ploeg met fantastische spelers, maar zowel tegen ons als tegen Brazilië waren ze niet beter. Ze hebben veel geluk gehad, maar de beste ploeg speelt uiteindelijk de finale", aldus Suárez, die met Uruguay zaterdag Duitsland treft in de strijd om plaats drie.