Van Marwijk: "Mooie, maar moeilijke finale"

Olga Kroeders

De gehele selectie van het Nederlands elftal bekeek gisteravond de halve finale tussen Spanje en Duitsland. Bondscoach Bert van Marwijk zag ook hoe Spanje de finale haalde en dus komende zondag de tegenstander is van Oranje in Johannesburg.

"Spanje is natuurlijk een geweldige en aansprekende tegenstander", zei bondscoach Bert van Marwijk in De Telegraaf. "De regerende Europees kampioen ook nog eens. Ik ben een grote liefhebber van het voetbal dat ze spelen, wat gebaseerd is op de filosofie van FC Barcelona, met veel spelers van Barça."

"Spanje en FC Barcelona zijn voor mij ook het voorbeeld hoe ik het Nederlands elftal graag zie spelen: offensief, aantrekkelijk, op de helft van de tegenstander en bij balverlies direct met het hele elftal druk zettend naar voren", vervolgt de bondscoach. "Het zal een mooie, maar moeilijke finale worden, waar we zeker naar uitkijken."

Het maakte Van Marwijk vooraf niet veel uit wie hij zou treffen in de finale. "Zowel Spanje als Duitsland heeft een geweldige ploeg en beide maken veel indruk tijdens het WK."