[Tour-quiz] De tweede ronde

Stefan (sportfreak)

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 1 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen.

Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op donderdag 8 juli 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:
1) Pascal Lino
2) Greg Lemond in 1986, ook 1985 hebben we goed gerekend omdat er verschillende antwoorden op Internet te vinden zijn. Velen gaven als antwoord Franco Bitossi in 1968, die dat jaar weliswaar het eerste combinatieklassement won, maar toen hoorde daar nog geen lapjestrui bij.
3) Christopher Boardman en Sean Yates

In totaal stuurden 44 mensen hun antwoorden in, 10 daarvan hadden alle drie antwoorden goed. Had je dus een vraag fout is er nog niks verloren, want er komen nog genoeg rondes om het goed te maken.

Vragen ronde 2:
1) Vanuit welk blad vond de Tour zijn oorsprong?
2) Michael Boogerd won in 2002 de koninginne-etappe in de Tour de France. Hij had na de afdaling van de Col de Télegraphe enkele opmerkelijke vluchtmakkers mee, wie waren dit?
3) Welke Pool werd in 1993 verrassend derde in de Tour de France?