Duitse pers lyrisch over nationale ploeg

Jeffrey

De Duitse kranten hebben euforisch gereageerd op de prestatie van de nationale ploeg, die ten koste van Argentinië (4-0) de halve finales van het WK wist te bereiken.

"Dank je wel, jullie helden", aldus de kop op de voorpagina van Bild. "Ja, jullie zijn onze helden. Ja, we zullen dit nooit vergeten. Ja, we staan in de halve finales", zo vervolgden de lovende woorden van de boulevardkrant over de prestatie van hun landgenoten.

Bild publiceerde tevens een foto van een huilende Diego Maradona voorzien van de tekst 'Don't cry for me Argentina'. De Berliner Kurier spreekt van "de zoetste overwinning ooit". De krant raadt alle lezers aan om hun zonen 'Jogi' te noemen, de bijnaam van bondscoach Joachim Löw.

Welt am Sonntag is eveneens lovend over Die Mannschaft. "Ohhh, dat was goed! Dit was de mooiste tango van Duitsland ooit. De voetbalwereld ligt aan de voeten van Duitsland."

Der Tagesspiel drukte de jaartallen af waarin alle wereldtitels van Duitsland werden behaald. "1954, 1974, 1990..." Daarnaast werd met opzet een ruimte open gelaten voor 2010.