Van Persie en Mathijsen weer op het veld

Jeffrey

Robin van Persie en Joris Mathijsen hebben zich vanmorgen weer gemeld op het trainingsveld van Oranje. Beide spelers raakten op de speeldag tegen Brazilië geblesseerd, maar zijn inmiddels weer voldoende hersteld om aan de training te kunnen deelnemen. De internationals zijn ook voldoende fit voor de halve finale tegen Uruguay.

Na een scan in het ziekenhuis van Johannesburg kreeg zowel Van Persie als Mathijsen groen licht om weer aan de training deel te nemen, zo meldt Algemeen Dagblad. Tijdens de besloten training legden beide spelers wel een aparte oefensessie af.

Mathijsen moest vlak voor aanvang van de kwartfinale tegen Brazilië afhaken vanwege pijnlijke steken in zijn linkerknie. Routinier André Ooijer verving de verdediger van Hamburger SV. Van Persie beschadigde gedurende het duel met de Zuid-Amerikanen een pees in zijn elleboog.

Dinsdag kan bondscoach Bert van Marwijk niet beschikken over Gregory van der Wiel en Nigel de Jong. De rechtsback en de defensieve middenvelder zijn geschorst. Naar verwachting worden ze vervangen door respectievelijk Khalid Boulahrouz en Demy de Zeeuw.