Sauber heeft goed gevoel voor Silverstone

Jeffrey

Nadat er in het Spaanse Valencia een goede race is gereden vertrekt het Sauber-team met een goed humeur richting Silverstone. Silverstone, het circuit dat beide rijders van Sauber goed ligt.

De grote man van Sauber in Spanje was Kamui Kobayashi, hij wist een goede zevende plaats te bewerkstelligen. Dat hij positief is over Silverstone is daarom ook weinig verrassend. "Ik heb een goed gevoel voor de komende race", zegt hij.

"Silverstone is een leuke baan", vervolgt de Japanner. "Dankzij de snelle bochten is het zelfs één van mijn favoriete circuits. Ik kijk er naar uit om de nieuwe baansecties te zien."

Wat Kobayashi ook trekt is de sfeer. Volgens de Japanner is die prima op Silverstone. "Er is altijd veel publiek, en nu twee Britse coureurs het kampioenschap aanvoeren, zullen ze nog enthousiaster zijn dan normaal."

Pedro de la Rosa is heel benieuwd naar hoe het is om te rijden op het nieuwe circuit, zo geeft hij aan: "We moeten openstaan voor verandering", stelt de ervaren Spanjaard. "De wijzigingen aan de baan zien er goed uit. Zo te zien zijn de basiseigenschappen van de baan - met een nadruk op gemiddelde en snelle bochten - niet veranderd. Ik denk dat onze auto hierdoor beter bij dit circuit past dan bij Valencia."

Wie ook benieuwd is naar de nieuwe baandelen is technisch directeur James Key. "Het is duidelijk een andere baan dan vroeger, maar dat is iets waar iedereen mee te maken krijgt."

"Op Silverstone was inhalen altijd moeilijk, hopelijk is dat door de veranderingen aan de baan verbeterd, maar dat weten we pas als we er echt racen. In de fabriek hebben we in ieder geval wat aanpassingen aan de auto gemaakt die we nodig denken te hebben."

Key denkt dat het een leuk raceweekend gaat worden op Silverstone, vooral vanwege de technische uitdagingen die de teams te wachten staan nu de baan onderhanden is genomen: "Er is veel bij het oude gebleven, maar we hebben waarschijnlijk ook het één en ander te leren."