Casillas: "Reina vertelde me in welke hoek Cardozo ging schieten"

Jeffrey

Doelman Iker Casillas vertegenwoordigde in de gewonnen kwartfinale tegen Paraguay een cruciale waarde voor de Spanjaarden. Hij stopte een strafschop van Óscar Cardozo en in de slotfase pareerde hij een poging van Roque Santa Cruz.

Volgens Casillas heeft reserve-doelman Pepe Reina een belangrijke rol vervuld gedurende de wedstrijd. "Reina heeft me verteld in welke hoek Cardozo ging schieten. Hij is echt fenomenaal", aldus Casillas over zijn collega-keeper die bij Liverpool onder de lat staat.

De aanvoerder van Spanje prijst tevens het team voor de zwaarbevochten zege op Paraguay. Tegelijkertijd is de doelman van Real Madrid ook erg op zijn hoede voor de volgende tegenstander, Duitsland. "We moeten voorzichtig zijn tegen Duitsland, ze hebben een geweldig team dat we moeten respecteren", zo meldt Casillas aan de pers.

Toch overheerst bij Casillas de vreugde. "We zijn door een psychologische barrière heen gedrongen en nu moeten we er helemaal voor gaan", aldus de Spaanse aanvoerder over het vervolg van het WK.