Sneijder: "Geknokt voor elkaar"

Olga Kroeders

Wesley Sneijder kon na de sensationele zege van Nederland tegen Brazilië (2-1) zijn geluk niet op. "Fantastisch, fantastisch gewoon", jubelde de middenvelder direct na afloop. "We hebben geknokt voor elkaar. Het was een fantastische teamprestatie. Nu moeten we focus houden, maar we mogen hiervan nog wel even genieten."

Sneijder, met een assist en de winnende treffer heel belangrijk voor Oranje, erkende dat de eerste helft van Nederland niet best was. "Het leek in de rust onmogelijk om nog terug te komen. Maar we hebben tegen elkaar gezegd: dit kunnen onze laatste 45 minuten bij het WK zijn. Laten we alles geven. En dat hebben we gedaan."

"Gooi alles eruit en ga voetballen", was wat de spelers in de rust tegen elkaar zeiden. "Dat hebben we gedaan", aldus Sneijder. "En daarvoor zijn we beloond. Tegen de geweldige verdediging van Brazilië hebben we twee keer gescoord. Ik nog wel met dat kale hoofd van mij. Dat heb ik geloof ik nog nooit eerder gedaan."

Sneijder verder: "Eindelijk, eindelijk, eindelijk hebben we Brazilië weer eens verslagen op het WK. We hebben de wereld laten zien dat we het kunnen. Ik ben heel blij. Het is verbazingwekkend wat we hebben gedaan. Maar we wisten dat we het konden. Ook daarom is het gelukt. Maar het gaat niet eens zozeer om Brazilië. Waar het om gaat is dat we in de halve finale staan."