Whitmarsh blij met nieuwe FIA

Peterselieman

McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh is blij met de nieuwe koers die autosportfederatie FIA onder Jean Todt vaart. De bond luistert meer naar de wensen van de teams, waardoor coureurs meer vrijheid om te racen hebben.

"Het racen verloopt daardoor veel natuurlijker. We willen dat de sport veilig en goed gereguleerd is, maar uiteindelijk gaat het er om dat coureurs tegen elkaar racen en er veel actie op de baan is. Daardoor zijn er meer incidenten, meningsverschillen en controverses, maar dat wordt tegenwoordig in veel betere banen geleid," zei Whitmarsh.

"Er zullen altijd foute beslissingen gemaakt worden. Dat zie je bij elke sport en moet je accepteren. Het grote verschil is echter dat we de FIA er nu op kunnen aanspreken als we het niet eens zijn met een beslissing, terwijl dat onder het vorige bewind niet echt mogelijk was," zei de Brit

"De coureurs hebben ook door dat er meer ruimte is om hun mening te ventileren. Fernando Alonso was bijvoorbeeld erg uitgesproken na de race in Valencia, maar dat is juist iets wat fans graag zien. Ik maak me daar dan ook niet druk om. Er is natuurlijk een grens en we moeten de FIA met respect behandelen, maar ik denk dat het belangrijk is dat mensen hun passie en enthousiasme voor de sport kunnen uiten. Dat is alleen maar gezond."