O'Neill en Capello pleiten voor winterstop in Engeland

Jeffrey

Martin O'Neill en Fabio Capello willen dat er in Engeland een winterstop wordt ingelast. Volgens de twee managers is het zware seizoen dat de spelers hebben gehad de oorzaak van de vroege uitschakeling op het WK.

"Het zou fantastisch zijn als we een winterstop in kunnen lassen", zegt O'Neill, manager van Aston Villa. "Ik denk dat iedereen dan in januari een 'boost' krijgt voor de rest van het seizoen." O'Neill weet waar hij over praat, omdat hij bij Celtic meemaakte dat er in Schotland wel een pauze werd ingevoerd. "We hebben er toen allemaal van geprofiteerd."

Engeland werd in Zuid-Afrika al in de achtste finales uitgeschakeld. Nadat eerst de poulefase maar net werd overleefd, was Duitsland het eindstation: 4-1. Zowel O'Neill als Capello denkt dat de spelers baat hebben bij een korte winterstop.

Het pleidooi van beide manager komt te laat om voor dit seizoen nog iets te betekenen. De Premier League heeft twee weken geleden namelijk al het speelschema bekendgemaakt. In Engeland wordt vrolijk doorgevoetbald en de clubs moeten tussen Boxing Day en 5 janauari vier wedstrijden spelen.