Robben is fit en rijp voor volle 90 minuten

Jeffrey

Bert van Marwijk kent geen personele problemen in de aanloop naar de WK-kwartfinale tegen Brazilië. Rafael van der Vaart is weer fit, terwijl Arjen Robben steeds beter in vorm geraakt.

Robben sloot in de loop van het WK aan bij de selectie van Van Marwijk en maakte vorige week donderdag in het laatste groepsduel met Kameroen voor het eerst zijn opwachting. Die invalbeurt bekroonde hij bijna met een doelpunt, ware het niet dat zijn schot op de paal belandde, waarna Klaas-Jan Huntelaar kon binnenschieten.

Vier dagen later was hij wel trefzeker. Robben begon in de basis en schoot Oranje op 1-0 in de achtste finale tegen Slowakije (2-1). Van der Vaart moest dat duel door een kuitblessure missen, maar donderdag - één dag voor de kraker tegen Brazilië - was de middenvelder weer op het veld te bewonderen.

Waarschijnlijk moet Van der Vaart in Port Elizabeth op de bank beginnen. Van Marwijk haalde de Bayern-aanvaller voortijdig naar de kant, maar constateerde inmiddels wel vooruitgang. "Robben is nu rijp om een hele wedstrijd te spelen."