Sean Penn speelt surficoon

Redactie

Sean Penn is in onderhandeling om de legendarische surfer Dorian 'Doc' Paskowitz te spelen. De Amerikaanse acteur gaat de film ook produceren, schrijft het Amerikaanse filmvakblad Variety.

Penn, die twee jaar geleden de Oscar voor beste acteur won voor zijn vertolking van homo-activist Harvey Milk, begon zijn acteercarrière met het spelen van een surfer. Dertig jaar geleden kroop hij in de huid van Jeff Spicoli in 'Fast Times at Ridgemont High'.

De nog titelloze biopic wordt gebaseerd op het leven van de excentrieke Paskowitz en zijn familie die als strandnomaden leefden. Alan en Gabe Polsky, die recent nog de remake van Werner Herzog's 'Bad Lieutenant' produceerden, zijn als producers bij het project betrokken.

In de afgelopen twintig jaar hebben veel producers geprobeerd de rechten te verwerven om het leven van de inmiddels 89-jarige Paskowitz te verfilmen. De nestor van de familie ging uiteindelijk overstag bij de Polsky's. Wanneer de film gaat draaien in de bioscoop is nog niet bekend.

Sean Penn speelt surficoon
Sean Penn speelt surficoon (Foto: Novum)