Toni vertrekt naar Genoa

MisterMister93

Luca Toni gaat zijn carrière vervolgen bij FC Genoa. De 33-jarige Italiaan kwam met Bayern München tot een ontbinding van zijn contract dat nog één jaar doorliep.

De 33-jarige Italiaan had onder trainer Louis van Gaal geen zicht meer op een basisplaats. Vanwege zijn salaris van tien miljoen euro per jaar wilde Der Rekordmeister graag van Toni af.

Toni was erg succesvol in München tot de komst van Van Gaal. In het seizoen 2007/08 debuteerde hij namens Bayern met 24 competitietreffers in 31 wedstrijden, met zijn grote bijdrage won de club toen de dubbel.

Onder Van Gaal kwam Toni vier keer in actie tijdens de eerste helft van het afgelopen seizoen, maar de Italiaan wist niet te scoren. Met het oog op deelname aan het WK liet hij zich vanaf januari verhuren aan AS Roma, waarvoor hij vijftien duels speelde en vijf keer het net vond.

Toni nam nog wel afscheid van de supporters op de website van Bayern München. "Ik heb tweeënhalf jaar lang een geweldige tijd gehad in München, dan hoort het er bij om fatsoenlijk afscheid te nemen."

Genoa meldt dat de spits morgen zijn handtekening zal zetten onder zijn nieuwe contract.