Scorsese wil Rupert Grint als gangster

Redactie

Martin Scorsese ziet in Rupert Grint een goede kandidaat om een gangster te spelen. De 21-jarige acteur is vooral bekend als tovenaarsleerling Ron Weasley in de Harry Potter-films, maar de befaamde regisseur van films als 'Raging Bull' en 'Goodfellas' denkt dat het tijd wordt dat Grint zich van een andere kant laat zien.

"Ik vond hem fantastisch in de Harry Potter-films, maar op zijn leeftijd moet hij oppassen dat hij niet getypecast wordt", zegt Scorsese tegen het Britse tabloid The Sun. De 67-jarige regisseur raadt Grint aan om iets totaal anders te spelen in zijn volgende films, zoals een gangster, een corrupte politieagent of een jongen met een leerstoornis. Hij zou graag met Grint willen werken, en hem zonder twijfel casten als gangster.

Scorsese gaat zelfs zover dat hij Grint vergelijkt met Leonardo DiCaprio, met wie hij samenwerkte aan 'Gangs of New York', 'The Departed' en 'Shutter Island'. "Toen DiCaprio in 'Titanic' en 'Romeo & Juliet' speelde, dacht ook niemand dat hij een enorme klootzak kon spelen, zoals in 'The Departed'. Nu is hij een wereldster. Grint zou hetzelfde kunnen bereiken."

Scorsese wil Rupert Grint als gangster
Scorsese wil Rupert Grint als gangster (Foto: Novum)