'Kubica blijft bij Renault'

Peterselieman

Gisteren meldden we al dat Robert Kubica snel een besluit over zijn Formule 1-loopbaan wilde nemen, vandaag lijkt het er op dat de Pool er bijna uit is. Volgens Autosport zal hij bij Renault bij gaan tekenen als het team kan bewijzen dat het de financiële en technische middelen heeft om voor het kampioenschap te kunnen gaan.

Afgelopen winter was de toekomst van het Renault-team in de Formule 1 erg onzeker. Uiteindelijk nam Genii Capital een meerderheidsbelang in de renstal en werd naast Kubica de betalende Vitaly Petrov aangetrokken. Voor 2011 lijken de zaken er veel rooskleuriger voor te staan. Zo zou er binnenkort een nieuwe hoofdsponsor gepresenteerd worden. Het zou gaan om het bedrijf MasterCard.

Mocht de deal rondkomen dan is er binnen het team veel meer geld beschikbaar. Hierdoor lijkt teameigenaar Gerard Lopez Kimi Räikkönen te willen polsen om het team te gaan versterken. Kubica blijkt in ieder geval nog een seizoen te blijven, maar heeft aangegeven dat hij alleen langer wil blijven als het financiële plaatje er voor de toekomst goed uit ziet.

Teambaas Eric Boullier wil Kubica gaan overtuigen. "Wij willen hem behouden en we hebben al gesproken. Het is aan ons om te tonen dat we ambitieus zijn en de middelen hebben om ambitie te tonen. Als we dat doen dan ben ik er van overtuigd dat hij blijft. Als hij niet wil blijven dan vertrekt hij, zo simpel is het."