[WBD] Sharapova nu tegen S. Williams

Peterselieman

Maria Sharapova neemt het in de vierde ronde van Wimbledon op tegen de nummer één van de wereld Serena Williams. De Russin (16) stuurde in de derde ronde Barbora Zahlavova Strycova met 7-5 en 6-3 naar huis.

De verrassingen van de dag kwamen vandaag op naam van Petra Kvitova en Klara Zakopalova. De twee Tsjechische vrouwen schakelden een geplaatste speelster uit. Kvitova versloeg Viktoria Azarenka (14) met 7-5 en 6-0. Zakopalova rekende af met de als tiende geplaatste Flavia Pennetta.

Kvitova treft bij de laatste zestien Caroline Wozniacki. De Deense nummer drie van de plaatsingslijst klopte Anastasia Pavlyuchenkova: 7-5 en 6-4. Voor Zakoplaova wacht een andere ongeplaatste speelster. De Estse Kaia Kanepi, in de eerste ronde al te sterk voor Samantha Stosur, bereikte de vierde ronde ten koste van Alexandra Dulgheru (31): 6-1 en 6-2.

Agnieszka Radwanska (7) had ook een eenvoudige partij. Zij klopte de Italiaanse Sara Errani met 6-3 en 6-1. De Poolse speelt in de vierde ronde tegen Na Li. De Chinese, als negende geplaatst op het heilige gras, gunde Anastasia Rodionova ook maar vier games: 6-1 en 6-3.