FOK!kers: Frankrijk stelt het meest teleur

Stefan (sportfreak)

Frankrijk is het land dat volgens de bezoekers van FOK!sport dit WK het meest tegen is gevallen. Dit blijkt uit de poll die de afgelopen week op FOK!sport stond.

Van de 808 uitgebrachte stemmen ging meer dan de helft naar Frankrijk. Het land dat het hele WK kampte met interne ruzies en in de poulefase werd uitgeschakeld kreeg bijna 61% van de stemmen. Als tweede kwam Engeland uit de bus. Ondanks dat dat land wel de tweede ronde haalde kreeg het toch 17,8% van de stemmen. Italië, dat net als Frankrijk al in de eerste ronde werd uitgeschakeld, kwam tot bijna 14%.

Op Spanje stemde 4,2% van de bezoekers. Van de Afrikaanse landen werd kennelijk al op voorhand niks verwacht. Want hoewel de landen al in de eerste ronde werden uitgeschakeld waren er maar weinig stemmen voor Ivoorkust (1,6%), Kameroen (1%) en Zuid-Afrika (0,6%).

DutchSL is duidelijk: "Spanje speelt prima, nederlaag tegen Zwitserland was een incident, en die Afrikaanse landen verwachtte ik sowieso niets van. Italië heeft een chronisch gebrek aan kwaliteit, werkelijk geen enkele topspeler (ja, Buffon maar die is geblesseerd en wat ex-topspelers). Frankrijk en Engeland hebben veel meer kwaliteit aan boord en doen er net zo weinig, zo niet minder mee."

Toch begrijpt niet iedereen waarom Frankrijk juist zoveel stemmen kreeg. Espex zegt: "Welke debielen op frankrijk klikken weet ik ook niet. Die konden toch alleen maar meevallen als fossielen uit 1998? Al te best was het al jaren niet dus kan het ook niet tegenvallen."