Okazaki: "We hebben niets te verliezen tegen Paraguay"

Jeffrey

De Japanner Shinji Okazaki kijkt met vertrouwen vooruit naar de achtste finales waarin Paraguay de opponent is in Pretoria. "Als we erin blijven geloven dat we kunnen winnen, geloof ik dat dat ook echt kan. We hebben niets te verliezen", aldus Okazaki tegen diverse media.

"Er zat geen Zuid-Amerikaans land in onze groep en ik verwacht dat tegen zulke ploegen de strijd om de bal veel heviger zal zijn. Die strijden moeten we niet verliezen. Tot nog toe hebben we deze strijden weten te winnen en dat is de reden dat we zover zijn gekomen", aldus de aanvaller van Japan, die in de laatste groepswedstrijd tegen Denemarken een keer trefzeker was (3-1). Mede door zijn treffer eindigen de Aziaten als tweede in groep E achter Nederland.

Japan, met uitblinker en oud-VVV'er Keisuke Honda, treft dinsdagmiddag Paraguay in Pretoria. De Zuid-Amerikanen werden eerste in groep F. Paraguay rekende onder meer af met wereldkampioen Italië, die als laatste eindigde in de groep. Nummer twee Slowakije onmoet maandagmiddag Oranje.