Kennedy haalt uit naar coach Verbeek

Sjors (Sj0rSz)

Australië werd drie dagen geleden uitgeschakeld op het WK voetbal. De ploeg won zijn laatste groepswedstrijd met 2-1 van Servië, maar dat was niet voldoende. The Socceroos zijn inmiddels weer thuis, maar bondscoach Pim Verbeek krijgt nu flink wat kritiek te verduren.

Volgens Joshua Kennedy is Verbeek namelijk verantwoordelijk voor de nederlaag tegen Duitsland (4-0). "We verloren met dikke cijfers, dus het is duidelijk dat zijn tactiek en plan niet hebben gewerkt", was de duidelijke taal van de aanvaller.

De rancune komt zeer waarschijnlijk voort uit het feit dat Kennedy tijdens die bewuste wedstrijd op de bank moest beginnen. "Ik had inderdaad verwacht te spelen," gaf de 27-jarige voetballer toe. "Ik had heel graag op het veld gestaan, ik denk dat ik in die tactiek perfect had gepast. Misschien had dat de wedstrijd wel volledig omgedraaid, wie zal het zeggen."

Verbeek vertrekt hoe dan ook als bondscoach van Australië, daar hij dit voor aanvang van het WK voetbal al bekend had gemaakt. De Rotterdammer gaat aan de slag bij de Marokkaanse voetbalbond.