Evra over Franse soap: "Staking was ongelukkig"

Olga Kroeders

De storm rond de Franse nationale ploeg lijkt ietwat te zijn gaan liggen. Tijdens het WK vielen spelers en trainer massaal over elkaar heen en dat leidde uiteindelijk tot uitschakeling in de groepsfase.

Het WK in Zuid-Afrika was er voor aanvoerder Patrice Evra dan ook één om snel te vergeten. Ook hij liet zich niet onbetuigd met een fikse woordenwisseling met een conditietrainer. De kemphanen konden ternauwernood uit elkaar worden gehaald door bondscoach Raymond Domenech, die zijn ploeg in de aanloop naar het laatste groepsduel met Zuid-Afrika niet zag trainen.

Evra was nauw betrokken bij de staking van de Fransen. Nu de voetballers uit Zuid-Afrika zijn teruggekeerd, licht de verdediger de soap een klein beetje toe. "Onze staking na het wegsturen van Nicolas Anelka was ongelukkig", erkent Evra tegenover TF1. "Maar ik wil wel duidelijk maken dat de héle groep achter die beslissing stond. Soms doe je dingen uit liefde, waar je achteraf spijt van hebt."

Domenech is nog altijd de paria. "De dag na de staking verbood hij me om met de pers te praten. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Het was een heel moeilijk moment voor de ploeg en voor mij. Mijn plaats op de bank tegen Zuid-Afrika was een straf van Domenech", aldus Evra, die nog altijd graag voor Frankrijk in actie wil komen. "Ik maak me helemaal geen zorgen over mijn toekomst bij de nationale ploeg. Ik ben altijd eerlijk geweest en ik ben trots om voor mijn land te spelen."