Del Bosque: "We boeken vooruitgang"

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Spanje won vrijdagavond met 2-1 van Chili en is daardoor samen met de Zuid-Amerikanen geplaatst voor de volgende ronde op het WK. Daarin is Portugal, dat tweede werd in Groep G achter Brazilië, de opponent.

Bondscoach Vicente Del Bosque kijkt reikhalzend uit naar de confrontatie met het buurland. "Dat wordt geen makkelijke wedstrijd voor ons", zei Del Bosque vrijdag na afloop van het laatste groepsduel. De eerste wedstrijden op het mondiale eindtoernooi van Spanje leidden nog niet tot sprankelend voetbal.

Del Bosque ziet echter vooruitgang bij zijn ploeg, die na de verrassende nederlaag tegen Zwitserland (1-0) in de eerste wedstrijd wel wist te winnen van Honduras (2-0) en Chili (2-1). Twee jaar terug werden de Spanjaarden overtuigend Europees kampioen. "We boeken vooruitgang", concludeerde Del Bosque. "Fernando Torres heeft nu weer een uur meegedaan en ook Andrés Iniesta voelt zich na zijn blessure weer goed. We staan onder grote druk, de mensen in Spanje verwachten veel van ons. We zijn immers de Europees kampioen."