Beyond Good & Evil 2 leeft nog

David (D-vide)

De Franse gamedesigner Michael Ancel, die bekend is van onder andere de games Rayman en Beyond Good & Evil, heeft aangegeven op een conferentie in Montpellier dat Beyond Good & Evil 2 nog steeds ontwikkeld wordt door een klein team bij Ubisoft Montpellier.

Ancel zegt dat hij zo kan experimenteren met nieuwe ontwikkelmethodes en tools. Door het kleine team verliest de game de "Artistieke geest" niet.

"In dit spel houden we bewust het team klein om de creativiteit te beschermen en zodat de game geen commercieel product wordt. Zodat het spel bezieling heeft." zegt Ancel.

Het team gebruikt tools die hetzelfde voor games ontwikkelen in 3D doet, als wat de tools doen die door vijf mensen worden gebruikt om Rayman: Origins te creëren. Wat hij daarmee bedoelt was te zien tijdens de presentatie op de E3.

"We willen niet te snel gaan, en het is jammer dat het zo moet zijn, omdat het project een lange tijd erover doet voordat het uitgebracht wordt... maar we willen dat dit echt een exceptioneel project wordt." aldus Ancel.

Wanneer de game uitkomt is nog niet duidelijk. Dat we nog even moeten wachten is duidelijk, maar hoe lang moeten we wachten? En houden we dit vol? De tijd zal het leren.