Beckenbauer biedt excuses aan

Peterselieman

Het Duitse voetbalicoon Franz Beckenbauer heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkingen richting de nationale ploeg van Engeland. De voormalige sterspeler van die Mannschaft wijt zijn uitspraken onder andere aan zijn humeur.

"Misschien reageerde ik zo, omdat ik teleurgesteld was in het spel van de Engelsen en omdat ik een slecht humeur had," aldus Der Kaiser volgens Duitse media. Beckenbauer was mening dat de nationale ploeg van de Engelsen terug was gegaan naar de tijd van het zogenaamde 'kick-and-rush-voetbal'.

Daarnaast noemde hij de Engelsen ook 'opgebrand' en zelfs 'stom', omdat The Three Lions als tweede eindigden in hun groep en daardoor in de achtste finales tegenover Duitsland komen te staan. Beckenbauer had liever gezien dat de Engelsen en de Duitsers elkaar in een later stadium zouden treffen.

"Vooraf had ik veel van Engeland verwacht. Ik dacht namelijk dat ze een hoofdrol zouden spelen. Ze hebben een geweldig team en een geweldige coach. Daarom was ik zo teleurgesteld. Maar ik bied bij dezen mijn excuses aan," aldus de voormalige aanvoerder van die Mannschaft.