Vettel wil met F-duct racen

Peterselieman

Sebastian Vettel is zeer tevreden over de F-duct die Red Bull Racing meegenomen heeft naar de Grand Prix van Europa in Valencia. De Duitser hoopt dat het team besluit om het onderdeel de rest van het weekend te gaan gebruiken omdat hij vindt dat het werkt.

Red Bull introduceerde haar F-duct in Turkije maar daar bleek het systeem niet naar behoren te werken. Daarom werd het niet in de race ingezet en reed het Oostenrijkse team in Canada helemaal niet met het onderdeel.

"Dit was een goede dag waarin we veel ronden reden. We hadden geen problemen dus konden we ons programma afwerken," zei Vettel. "We moeten nog bekijken of de F-duct op de auto blijft. Onze snelheid belooft veel omdat dit niet ons favoriete circuit is. De auto heeft een stap voorwaarts geboekt: dit was een goede dag."

"Het lastigste van de F-duct is dat je deze goed werkend krijgt. Het werkte in Turkije, maar niet zo goed als we hoopten. McLaren kwam niet zomaar met het idee. Het kostte ze veel tijd om het systeem te ontwikkelen en te finetunen. Het is een systeem dat je moet hebben omdat het een halve seconde per ronde waard is. Ik weet behalve de dubbele diffuser geen enkel ander onderdeel wat ongeveer hetzelfde aan tijd opleverde."