Kahn: "Romero straalt vertrouwen uit"

Sjors (Sj0rSz)

Traditiegetrouw wordt aan het eind van ieder WK de prijs van beste keeper van het toernooi uitgereikt. In Zuid-Afrika is dat niet anders en Oliver Kahn tipt onder meer Sergio Romero voor de onderscheiding.

Kahn denkt dat Julio César (Brazilië), Iker Casillas (Spanje), Eiji Kawashima (Japan) en Romero (Argentinië) een gooi kunnen doen naar de titel. De voormalige Duitse topkeeper, die zelf in 2002 tot beste speler én keeper van het WK in Japan en Zuid-Korea werd uitgeroepen, is erg gecharmeerd van de doelman van AZ. "Hij oogt erg zeker en kalm. Romero straalt volop vertrouwen uit. Dat bevalt me enorm en is een erg belangrijke eigenschap van een keeper."

"Ik denk nog steeds dat Gianluigi Buffon de beste ter wereld is, maar door zijn blessure en de uitschakeling van Italië doet hij niet meer mee voor de Gouden Handschoen", besprak Kahn ook andere doelverdedigers. "Hoewel het nog vroeg is voor conclusies en de meeste doelmannen nog niet zijn getest, springen er nu vier keepers uit. César vind ik absolute wereldklasse, Casillas doet altijd mee, maar zeker ook Romero en die keeper van Japan spreken me aan."

Chelsea-doelman Petr Cech, die net als Kahn op uitnodiging van Adidas zijn mening gaf over het WK, vond het nog veel te vroeg voor conclusies. "Wie het nu drie wedstrijden goed doet, maar in de achtste finale naar huis wordt gestuurd, kan hier natuurlijk nooit de beste zijn." Maarten Stekelenburg werd niet besproken tijdens de persconferentie.