Popster M.I.A.: "Games leren kids geweld"

Akahige

M.I.A., de popartiest onder andere bekend van 'Paper Planes', is van mening dat games kinderen in aanraking laat komen met geweld en ze voorbereiden op oorlog. Dit heeft M.I.A. gezegd in een interview met het Amerikaanse blad Connect.

M.I.A. vertelde het blad dat ze continu geweld zag toen ze opgoeide in Jaffna te Sri Lanka en voegde hieraan toe dat haar zoon ook continu geweld in zijn leven zal zien, maar dan in games. "Ik weet niet wat erger is. Het feit dat ik het in mijn leven heb zien heeft me een hoop issues gegeven, maar er is een hele generatie van Amerikaanse jongeren die geweld op hun computerscherm hebben gezien en die dan naar Afghanistan worden gestuurd. Ze denken dat ze geweld kennen, terwijl ze dat eigenlijk niet doen. Geen goed begrip van geweld hebben, zeker als je het zelf niet aan den lijve ondervonden hebt, zorgt ervoor dat je het verkeerd interpreteert en maakt het veroorzaken van geweld alleen maar makkelijker".

Naast haar carrière als popartiest is M.I.A., wiens echte naam Mathangi 'Maya' Arulpragasam is, ook politiek actief. Veel van haar werk is politiek en maatschappelijk geëngageerd en sommige van haar video's zijn controversieel wegens de thema's die ze aansnijden, zoals kinderen in oorlogstijd. Overigens heeft ze in het interview ook aangegeven dat ze zich erbij heeft neergelegd dat ook haar in 2009 geboren zoon vroeg of laat M-rated games zal spelen.

M.I.A.