Tomasson loopt spierscheuring op

Peterselieman

Jon Dahl Tomasson heeft gisteren in het met 3-1 verloren WK-duel tegen Japan op curieuze wijze een blessure opgelopen. De Deen mocht een penalty nemen om zijn land terug in de wedstrijd te brengen, maar schoot tegen de keeper op. In tweede instantie tekende hij wel de 2-1 aan.

"Op het moment dat ik schoot, scheurde ik mijn bovenbeenspier. En ik kan je verzekeren dat het heel lastig scoren is met zo'n blessure," zei een teleurgestelde Tomasson die door zijn kwetsuur voorlopig nog niet bij Feyenoord aan de slag kan.

De Deen wil na het WK gewoon international van zijn land blijven. "Dit was mijn laatste WK. Misschien kan ik nog een EK meemaken. Maar dat moet ik eens goed overdenken, want je moet wel realistisch blijven," zei de spits die tegen Japan een bittere pil te verwerken kreeg. "We hadden hier de verwachting om deze groep te kunnen overleven, al waren het allemaal tegenstanders waar je ook van kunt verliezen. Na de 1-0 liepen wij achter de feiten aan en toen het na een halfuur 2-0 werd, wisten we eigenlijk al dat het voorbij was."