Eriksson: "We verwachten niet dat we doorgaan"

Olga Kroeders

Ivoorkust is statistisch gezien nog niet uitgeschakeld op het WK, maar er moet een wonder gebeuren als de ploeg van Sven-Göran Eriksson de tweede ronde wil halen. De bondscoach lijkt zelf niet in het sprookje te geloven.

Ivoorkust moet sowieso winnen van Noord-Korea. Daarbij moet Eriksson hopen dat Brazilië met ruime cijfers wint van Portugal. Het doelsaldo van de Portugezen is +7, terwijl Ivoorkust op -2 staat. "Je kunt niet tegen je spelers zeggen dat ze acht of negen goals moeten maken. We verwachten niet dat het gaat gebeuren, maar we gaan het proberen."

Eriksson zal geen grote wijzigingen aanbrengen in zijn team, maar geeft toch een paar andere spelers de kans om zich te laten zien. "We kunnen niet met alles wat we hebben aan gaan vallen, Noord-Korea zou dat afstraffen. We moeten gedisciplineerd spelen en ook goed verdedigen", aldus de Zweed.

De trainer was zeer verbaasd dat Noord-Korea met zulke ruime cijfers van Portugal verloor (7-0), nadat het tegen Brazilië slechts 2-1 was geworden. "Ze stonden extreem goed georganiseerd tegen Brazilië en ook tijdens de eerste helft tegen Portugal, maar wat daarna met ze gebeurd is in de tweede helft, ik weet het niet."