Nieuw-Zeeland onthaalt ongeslagen 'kampioenen'

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Nieuw-Zeeland is in de eerste ronde van het WK uitgeschakeld, maar de spelers kunnen rekenen op een groots onthaal. Premier John Key heeft laten weten dat het nationale team als 'kampioenen' wordt binnengehaald.

Nieuw-Zeeland, een land dat niet eens een profcompetitie heeft, bleef in poule F van het WK ongeslagen. Het toernooi werd begonnen met een 1-1 remise tegen Slowakije en de ploeg stuntte door dezelfde cijfers neer te zetten tegen regerend kampioen Italië. Donderdag eindigde het laatste pouleduel met Paraguay in 0-0.

"Ze komen terug als kampioenen", heeft premier Key in de vaderlandse media aangegeven. "Het zijn helden. Vooraf wisten we al dat het extreem moeilijk zou zijn de volgende ronde te halen. Uiteindelijk hebben we het op punten net niet gered, maar we mogen allemaal trots zijn op dit resultaat."

Met drie punten is Nieuw-Zeeland nog boven Italië geëindigd. De Squadra Azzurri leed donderdag een sensationele 3-2 nederlaag tegen Slowakije, dat de volgende tegenstander van het Nederlands elftal is. Italië bleef steken op slechts twee punten.