Scholes begint aan laatste seizoen bij Man United

Tiede-Jan (TJDoornbos)

Paul Scholes lijkt aan het eind van komend seizoen een punt achter zijn carrière te gaan zetten. De middenvelder van Manchester United laat in de Britse pers doorschemeren dat hij trainer wil worden.

"Het einde van mijn loopbaan is in zicht. Ik heb misschien nog één seizoen te gaan", aldus de 35-jarige Scholes. "Ik ben bezig mijn trainerspapieren te halen en ik hoop dat ik ooit kinderen of een team kan trainen."

De Engelsman ondertekende dit jaar een verbintenis die medio 2011 afloopt. Scholes is deze zomer niet actief op het WK in Zuid-Afrika. Enkele spelers lieten weten dat ze hem er graag bij zouden hebben. Kort voor aanvang van het toernooi zou Fabio Capello de ervaren middenvelder zelfs gevraagd hebben om terug te keren, maar Scholes zag daar vanaf.

Nu Scholes afscheid lijkt te gaan nemen, begint ook zijn laatste jaar als collega van Sir Alex Ferguson. "Hij was fantastisch. Het spreekt voor zich dat hij een geweldige trainer is. Kijk naar de spelers die onder hem zijn doorgebroken. Het geeft jonge spelers hoop. Het is een eer geweest om zo lang onder hem te mogen werken."