Hamsík: "Dit is buitengewoon"

Olga Kroeders

Slowakije zorgde gisteren voor een daverende verrassing door regerend wereldkampioen Italië uit te schakelen op het WK in Zuid-Afrika. De Slowaakse sterspeler Marek Hamsík had het succes niet verwacht.

Robert Vittek (tweemaal) en Kamil Kopunek zorgden voor de Slowaakse doelpunten, terwijl Antonio Di Natale en Fabio Quagliarella voor Italië scoorden. Daardoor eindigde het duel in een 3-2 nederlaag voor Italië, dat onverrichter zaken huiswaarts keert. "We gingen de wedstrijd in met de wetenschap dat we niets te verliezen hadden en alles te winnen", zei Hamsík na afloop.

"We kwamen met 2-0 voor en lieten ons wat zakken. Het had slecht met ons kunnen aflopen, maar gelukkig scoorden we de derde treffer en dat maakte een einde aan de wedstrijd", vervolgde middenvelder, die het Slowaakse succes wel verdiend vond.

"We verdienden de overwinning en zijn heel erg blij door te zijn. Plaatsing voor het WK was al een grote prestatie. Niemand verwachtte van ons dat we de achtste finales zouden bereiken, zeker niet in een groep met Italië. Dit is buitengewoon."