Maradona zoekt mogelijk steun bij Mourinho

Olga Kroeders

Diego Maradona sluit niet uit dat hij José Mourinho nog tijdens het WK belt voor tactisch advies. De bondscoach van Argentinië is gecharmeerd van de nieuwe trainer van Real Madrid. De defensieve speelstijl van Mourinho gaat Maradona echter te ver.

"Ik heb zijn telefoonnummer. Misschien bel ik hem wel", aldus Pluisje in de Argentijnse krant La Nacion. "Mourinho lijkt me iemand die je op je nachtkastje zet en steeds om raad vraagt."

Mourinho won afgelopen seizoen de Champions League met Internazionale, maar speelde veel afwachtender dan het Argentinië van Maradona: "Nee, die speelstijl gaat me te ver, maar het bracht hem wel successen."

Maradona had verder lovende woorden over voor de jarige Lionel Messi, die vandaag 23 jaar is geworden. "Niemand op het toernooi kwam ook maar dertig procent in de buurt van zijn vorm." De coach denkt zelfs dat de sterspeler van Barcelona klaar is om zijn eigen niveau te benaderen tijdens het WK van 1986. Maradona leidde zijn land toen naar de wereldtitel.

Argentinië maakte indruk op het WK in de groepsfase met drie overwinningen en een doelsaldo van zeven tegen één. Het elftal speelt zondag in de achtste finales tegen Mexico.