Sega: 3DS kan volwassenen aantrekken

Redactie

De Nintendo 3DS, de nieuwe draagbare 3D-spelcomputer van Nintendo, zou weleens een meer volwassen publiek kunnen aanspreken. Dit zegt Mike Hayes, voorzitter van Sega West, in een interview met de website Gamesindustry.

Andere uitgevers, zoals THQ en Capcom, hebben al 'volwassen games' als respectievelijk Saint's Row en Resident Evil aangekondigd voor de Nintendo 3DS. Hayes noemt deze ontwikkeling interessant. "Wanneer het publiek breder wordt, geeft dat ons meer ruimte om naast Mario & Sonic- en Monkey Ball-games ook games zoals bijvoorbeeld House of the Dead en Aliens uit te geven."

Sega heeft zich op de Nintendo Wii ook hard gemaakt om een breder en volwassen publiek aan te spreken met games als MadWorld, The Conduit en House of the Dead: Overkill. Deze drie pogingen waren echter tevergeefs. Ze verkochten beneden peil, terwijl een spel als Mario en Sonic op de Olympische Spelen een gigantische hit is geweest.

Hayes heeft niets anders dan lof voor de werkwijze van Nintendo. "Dit is Nintendo door en door. Het is hun eigen briljante kijk. Het is bijna alsof zij in hun eigen technologische wereld leven waarin zij doen waar ze zin in hebben." De voorzitter van Sega West ziet de komst van de Nintendo 3DS dan ook alleen maar als iets positiefs, een step omhoog voor de markt voor draagbare spelcomputers en de bijbehorende games.

Sega: 3DS kan volwassenen aantrekken
Sega: 3DS kan volwassenen aantrekken