Cavendish en Rogers speerpunten HTC

Jeffrey

HTC Columbia heeft grote ambities voor de Tour de France. De wielerformatie wil met de Brit Mark Cavendish de groene trui winnen. Met de Australiër Michael Rogers hoopt HTC hoge ogen te gooien in het algemeen klassement. Het team dat op 3 juli in Rotterdam aan de start verschijnt ondersteunt die doelstellingen.

Cavendish verkeert dit seizoen nog niet in grootse vorm, maar krijgt toch de voorkeur boven de Duitse sprinter André Greipel. "Cavendish won vorig jaar zes etappes in de Tour en we hebben vertrouwen dat hij opnieuw zeer succesvol zal zijn", sprak teammanager Rolf Aldag zijn vertrouwen uit. "We moeten nu eenmaal renners thuislaten die ook een kans zouden maken."

In een goed voorjaar schreef Rogers de Ronde van Californië op zijn naam. Daarom heeft de ploeg alle vertrouwen in een goed klassement van de renner. Daarbij zal hij geholpen worden door de Duitser Tony Martin en de Belg Maxime Monfort. "Met deze brede formatie richten wij ons op dagsucces, de truien en uitzonderlijke prestaties", benadrukte teameigenaar Bob Stapleton.

De andere renners in de tourselectie van HTC zijn de Australiërs Adam Hansen en Mark Renshaw, de Oostenrijker Bernhard Eisel, de Duitser Bert Grabsch en de Wit-Rus Kanstantsin Sivtsov.