Superleague Formula dendert door naar Duitsland

Jeffrey

Behalve succes tijdens het WK-voetbal kende Nederland afgelopen weekend ook op het circuit van Jarama succes. Yelmer Buurman wist tijdens de eerste race als tweede over de finish te rijden en behaalde tijdens de Super Finale een derde plek.

Buurman bezet momenteel de tweede plek op de ranglijst met 196 punten. Chris van der Drift, de Nederlandse Nieuw-Zeelander had nog meer succes en werd na een derde plek in de eerste race zelfs eerste tijdens de Super Finale. Van der Drift staat momenteel op de vijfde plaats met 151 punten. De ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door Craig Dolby met 250 punten.

Robert Doornbos, rijdend in de auto van Corinthians, heeft ook de weg naar boven gevonden hoewel hij nog niet tevreden is. Doornbos steeg wel een plek in het algemeen klassement en staat momenteel op de dertiende plaats met 128 punten.

De enige Nederlandse auto is nog steeds de lantaarndrager in het klassement met 58 punten. Toch zag teambaas Jan Lammers na afloop van het raceweekend toch aanknopingspunten.

Aankomend weekend trapt al weer de vijfde ronde af van dit seizoen Superleague Formula. Dan strijkt de hele karavaan neer in Duitsland en worden de races gereden op de Nürburgring.

Op zaterdag start om 15.10 uur de kwalificatie met het unieke format waarbij de teams in twee groepen zijn verdeeld. Vervolgens gaan in een toernooivorm steeds minder auto’s door totdat er een heuse finale plaatsvindt. De winnaar start op zondag vanaf pole position. Het Superleague programma start zondag om 11.00 uur. Race 2 wordt om 14.00 uur gereden, de Super Finale vindt plaats om 15.00 uur.