Australische media lyrisch over Socceroos

Olga Kroeders

Dat het in het voetbal kan verkeren bewijzen de Australische media een dag na de heroïsche 2-1-overwinning van de Socceroos op Servië. Australië is ondanks de winst uitgeschakeld op het WK. Het journaille schaart zich toch massaal achter het team van bondscoach Pim Verbeek.

"Briljant, absoluut briljant", kopt de Sunday Morning Herald, voorheen één van de grootste criticasters. "De Socceroos gaan misschien naar huis, maar wel met opgeheven hoofd." Ook News Limited spreekt van eerherstel. "Het is niet voor niets dat na het laatste fluitsignaal de Australische fans bleven zitten. Australië ging misschien ten onder, maar wel swingend."

Hoe anders was dat een krappe twee weken eerder. Na de blamage tegen Duitsland (0-4) werd in de media om het hardst geschreeuwd om het ontslag van Verbeek. Vandaar dat ook nu toch enkele kritische noten klonken. "Wat als we de vechtlust tegen Servië ook tegen Duitsland op de mat hadden gelegd?", aldus ABC. "Het is dit vechtende Australië waar we aan gewend zijn geraakt."

De 2-1-overwinning op Servië is de laatste klus van Verbeek als bondscoach van Australië geweest. Hij treedt deze zomer in dienst van de Marokkaanse bond.