'Basis lonkt voor Boulahrouz'

Olga Kroeders

De Telegraaf verwacht Khalid Boulahrouz in de basis van het Nederlands elftal, dat morgen op het WK voetbal zijn derde groepswedstrijd speelt tegen Kameroen. Hij lijkt volgens de krant de logische vervanger van Gregory van der Wiel, die bij een tweede gele kaart is geschorst voor de achtste finales.

De meeste andere Nederlandse kranten gaan uit van een ongewijzigde basisopstelling. Bondscoach Bert van Marwijk laat volgens AD Sportwereld hooguit de van een hamstringblessure herstelde Arjen Robben invallen. Mogelijk wisselt hij tijdens de wedstrijd Nigel de Jong, Robin van Persie en Gregory van der Wiel vanwege hun gele kaart.

Het resultaat in groep F, waaruit de volgende tegenstander van Oranje komt, heeft geen invloed op de instelling of strijdwijze van Nederland, bezweert bondscoach Van Marwijk in AD Sportwereld. "We willen gewoon winnen van Kameroen en eerste worden."

De Telegraaf brengt verder nog een verhaal over de gebrouilleerde broers Jerome Boateng en Kevin-Prince Boateng, die opgroeiden in Berlijn. Kevin-Prince koos als voetballer voor zijn tweede vaderland Ghana. De broers Boateng staan vandaag tegenover elkaar op het WK voetbal als Duitsland tegen Ghana speelt.

De Volkskrant gaat op zoek naar de roots van Samuel Eto'o, de beroemde spits van Kameroen. "Altijd keek de jongen Samuel Eto'o recht in de ogen van zijn gesprekspartner. Hij was trots en vol zelfvertrouwen." De krant heeft ook een interview met Klaas-Jan Huntelaar, de reservespits van het Nederlands elftal die wacht op zijn kans.