Kuyt: "We hebben veel respect voor elkaar"

Sjors (Sj0rSz)

Na twee groepswedstrijden kan het Nederlands elftal zich al opmaken voor de achtste finales. Eerst moet de wedstrijd tegen Kameroen nog worden afgewerkt om de eerste plaats in de groep veilig te stellen.

Dirk Kuyt heeft er in ieder geval veel vertrouwen in. De buitenspeler van Oranje en Liverpool ziet de selectie steeds hechter worden. "We hebben heel veel respect voor elkaar", zegt de voetballer op de website van OnsOranje. "We worden steeds hechter en hechter. Dat kun je zien aan de resultaten en de manier waarop de wisselspelers erin kwamen. En je kunt het zien aan hoe iedereen de overwinning tegen Japan vierde."

De ervaren international prijst vooral de wisselspelers. "Voor de jongens peppen de jongens die niet spelen, en misschien teleurgesteld zijn, iedereen op. Ze zijn echt met het team bezig. Je kunt ook zien hoe belangrijk de wissels tot nu toe zijn geweest."

Kuyt moet overigens vrezen voor zijn basisplaats. Tegen Denemarken en Japan begon hij vanaf de eerste minuut, maar zal tegen Kameroen misschien zijn laatste basisplek van het toernooi bemachtigen nu Arjen Robben weer zo goed als fit is.