Zwitserland verbetert WK-record Italië

Peterselieman

Ondanks het 1-0 verlies tegen Chili is Zwitserland op het WK voetbal in Zuid-Afrika toch een record rijker geworden. Op een WK kreeg de ploeg in totaal in 558 minuten geen doelpunt tegen. Hiermee verbrak de ploeg het record van Italië dat in 1990 550 minuten geen goal tegen kreeg.

Het laatste doelpunt dat de Zwitsers tot vandaag tegen kregen dateerde al weer van het WK in 1994 toen Txiki Beguiristain in de 86e minuut namens Spanje de 3-0 aantekende. In 1998 en 2002 was Zwitserland er niet bij, maar in 2006 in Duitsland kreeg de ploeg in de groepsfase tegen Frankrijk, Togo en Zuid-Korea geen goal om de oren. In de kwartfinale tegen Oekraïne bleef het ook een doelpuntloos gelijkspel, waarna het team na strafschoppen moest buigen voor de Oost-Europeanen.

Op het WK in Zuid-Afrika verraste Zwitserland door in de eerste groepswedstrijd Spanje met 1-0 te kloppen. Vandaag leek de wedstrijd tegen Chili uit te draaien op een 0-0 gelijkspel, maar in de 75e minuut maakte Mark Gonzalez een einde aan de lange reeks van 558 minuten zonder tegentreffer.