Drogba is nergens bang voor

Olga Kroeders

Didier Drogba heeft aangegeven niet bang te zijn voor een verslechtering van zijn elleboogblessure. De sterspeler van Ivoorkust speelt met een manchet om zijn arm, omdat hij twee weken geleden geopereerd is aan een gebroken ellepijp. Vanavond staat het Afrikaanse land oog in oog met Brazilië. De twee ploegen nemen het dan in Groep G tegen elkaar op.

"Toen ik het veld betrad was ik alle pijn vergeten. Ik ben voor niemand bang en voel me fysiek en mentaal erg sterk", zegt de 32-jarige aanvaller. Hij denkt dat hij start tegen de goddelijke kanaries. "Ik denk dat iedereen gezien heeft dat ik alles heb gegeven voor mijn land en dat ik voorop ging in de strijd tegen Portugal", zegt de Ivoriaan.

Medespeler Romaric gaf onlangs aan dat Drogba veel druk op zijn schouders heeft. Hij zei dat als de nationale ploeg slecht presteert, hij de schuld krijgt. "Daar heb ik helemaal geen problemen mee. Ik ben de aanvoerder en uithangbord van deze ploeg", zegt de Chelsea-spits. "Als we echter falen, falen we allemaal."